Amunt

El vi de Sant Mori (Alt Empordà)

AMUNT, el nou vi de Sant Mori. A finals del 2015 els propietaris d’una vinya d’una hectàrea del poble on visc, Sant Mori, em demanen que em faci càrrec de la mateixa, que faci un vi i que el comercialitzi.

La vinya té plantada la varietat Syrah. És proposa fer un cupatge d’aquesta varietat, afegint una mica de garnatxa i monastrell. El terreny es molt argilòs i productiu, afavorit per la proximitat del riu Fluvià i colpejat pels vens tant freqüents de la tramuntana.

Es reempelten els ceps amb les noves varietats i es fa la primera collita el 2016. El vi passa per barriques de roure francès i es posa a l’ampolla el dia 1 d’agost de 2017.

El vestit i el dibuix. El nom d’AMUNT sedueix en Jordi perquè és un projecte amb aspiracions d’arribar el més lluny posible. Ho associa amb uns castellers. Coneix a la Roser Capdevila (autora de Les Tres Bessones) amb qui de seguida es posa d’acord i li fa el dibuix de l’etiqueta.

Castellers. La unitat (de tres varietats), la força (syrah i monastrell), el posar-se d’acord (fer el cupatge) i fer pinya (beure el vi amb gent, compartir-lo).

Costa Brava. La terra on està la vinya no pertany a la DO Empordà però si està a l’Alt Empordà, per tant li hem posat: vi de la Costa Brava.

El vi. Collit ben madur i elaborat de manera tradicional amb temperatura controlada i remuntatges frequents per tal d’extreu-re’n el màxim potencial de la pell. Passat per fusta de roure francès buscant protegir la fruita del raïm i donar un toc de fusta i torrat al vi.

És espectacularment aromàtic, amb notes de torrats, molta fruita negre (mores, nadius, prunes macerades en alcohol). En boca és robust i corpulent, marcant uns tanins presents i ben conjuntats. Molt voluminós (omple tota la boca), un pas persistent i seriós amb una persistència llarga (sents el record del vi molta estona un cop begut).

Un plaer pels sentits, per paladars exigents.

Producció de la collita 2016, 845 ampolles. Previsió d’arribar en els propers dos anys entre 3.000 i 4.000 ampolles.