VINOJOC

Vins de Jordi Oliver Conti

0
Your Cart

JOC és el projecte global de Jordi Oliver Conti que experimenta a diferents DO com fer vins diferenciats

Jordi Oliver Conti és un dels majors impulsors de vins d’alta gamma de l’Empordà.

Ja en els seus inicis, als voltants dels anys noranta, els vins del seu celler familiar eren els més comentats, no només en l’àmbit nacional, sinó amb repercussió internacional.

La qualitat era tan excepcional que van arribar a posar-se a l’altura d’altres vins de gran prestigi.

Després d’aconseguir la titulació de sommelier, va sentir curiositat per estudiar i analitzar les propietats organolèptiques de noves varietats de raïm, que fins aleshores no havia vinificat.

No va trigar gaire a decidir que havia arribat el moment d’iniciar un viatge en solitari i crear el seu projecte més personal, un somni que avui esdevé una realitat i que actualment coneixem com a JOC, els vins de Jordi Oliver Conti.

Els vins que elabora Jordi Oliver Conti són el resultat de tota la seva passió amb l’únic objectiu de donar plaer a diferents paladars.

Observació, atenció, imaginació i tria – clima, lloc, terreny, varietat, poda i rendiment -, elaborar, olorar, tastar, consensuar i definir.

TRAJECTÒRIA

Els vins que ha creat Jordi Oliver al llarg de la seva carrera

JOC Amunt blanc

AMUNT BLANC

Un projecte amb aspiracions d’arribar el més lluny (alt/amunt) possible, arrelat a la terra i associat a la tradició dels castells.

Faig per conèixer a la Roser Capdevila (autora de “Les tres bessones”) amb qui de seguida ens posem d’acord i fa el dibuix de l’etiqueta.

Vi de vinyes seleccionades a l’Alt Penedès amb un 60% de xarel·lo i un 40% de garnatxa.

Maceració del raïm unes 12 h en fred i fermentació a 14º per conservar el màxim d’aromes de les varietats.

És un vi fresc, equilibrat i molt aromàtic.

Producció 3.000 ampolles.

JOC Xoubiña Valdeorras

XOUBIÑA

Blanc Godello DO Valdeorras

Una sardina petita és una Xoubiña en gallec.

Es tracta d’una varietat de raïm blanc amb molt de futur.

Terreny argilós, vinyes amb bona pendent per tal de no retenir aigua i minvar el potencial de creixement. Es planten lleguminoses entre els ceps i es tiren raïms a terra per regular la producció per hectàrea.

La varietat Godello és de cicle llarg, l’alçada del lloc i el microclima afavoreixen el seu lent creixement. Situat a 400 metres d’alçada al poble de A Rua de Valdeorras (interior de la província d’Ourense).

Vinificació amb lies d’una part del vi que s’està dins les barriques durant 4 mesos, buscant el greix i la untuositat que el faran diferent.

Al nas recorda a palla i també a pomes madures, amb algun toc de meló de cantalup. En boca és un vi molt untuós, sense perdre la seva frescor, amb bona presència i persistència.

JOC Txirla verdejo

TXIRLA

Blanc verdejo DO Rueda

El nom ens evoca a tot el que fa referencia al peix de closca i al seu univers.

Elaborat a La Seca (DO Rueda) per la curiositat que va tenir la primera vegada que va tastar aquesta varietat.

És rica en aromes i amb infinites possibilitats d’elaboració.

Busca un equilibri entre densitat de peus/hectàrea i quilos de raïm. L’alçada de la vinya, més de 750 metres fa que el contrast de temperatura dia/nit a l’època de maduració sigui alta i afavoreixi la creació d’aromes, i també a una lenta maduració del raïm. Sols argilosos amb cantons rodats que ajuden a mantenir la frescor del vespre durant els dies de molta calor. Tot això permet treure la màxima expressió de la varietat reflectida dins l’ampolla.

Un 20% del vi es deixa 4 mesos amb lies en botes de roure per tal d’obtenir untuositat, greix i un mica de persistència.

Aromes d’anissos i fonolls, amb flors blanques madures. Després surten els aromes tropicals de maracujà i fruita de la passió tan típics de la varietat. Bona estructura en boca, fruit d’un treball amb lies. És ampli, ple i té un bon pas amb un final fresc, llarg i un punt amarg tan típic d’aquesta varietat.

JOC Visi rosat

VISI

Vi elaborat amb raïm del Penedès, de terrenys argilosos, que permeten una bona retenció de l’aigua i calcaris que afavoreixen a una bona expressió de finura.

Fet amb garnatxa i merlot, d’aromes de fruits vermells; caramel de nata amb maduixes.

Es un vi fresc i elegant, amb un bon equilibri.

JOC Sogre & Gendre

SOGRE & GENDRE

Negre DO Empordà

Aquest vi negre neix de les sinèrgies entre Carlota Oliver (filla de Jordi Oliver Conti), Francesc Moret (el gendre i dissenyador de les etiquetes) i Jordi Oliver Conti (el sogre).

L’elecció d’aquesta zona és per garantir la maduració del raïm en cas d’escassetat de pluja (aconseguir que els raïms no es panseixin abans de collir-los per l’argila que conserva la humitat).

Fet amb la varietat autòctona de la DO Empordà, la Garnatxa negre, una mica de Samsó (carinyena) i Merlot. Ha estat envellit en ampolla.

De terrenys d’argila i pissarra de la zona de Garriguella (Alt Empordà).

És potent i estructurat, rodó, de taní suau, omple molt i és molt persistent.

JOC Ribera del Duero

JOC RIBERA DEL DUERO

Collit i fet a San Martin de Rubiales, a la província de Burgos, d’on surten els millors raïms de la denominació. Amb la varietat tinto fino, al límit climàtic del cultiu de la vinya (800 metres d’alçada) i treball d’aclariment de raïms. Terrenys sorralencs i calcaris.

Vinificació molt acurada, maceració i extracció els primers dies per tenir el màxim de fruita i fermentació controlada per allargar-la al màxim i obtenir tot el potencial de les pells. Depenent de l’any es fan maceracions més llargues per obtenir més estructura, sempre que la maduració del raïm ho permeti.

Pas per fusta de roure francès durant 12 mesos, per donar-li torrats suaus i especiats.

Té una olor de fruita negre, amb algun toc de vermella molt madura, mineralitat present. En boca és molt golós, amb una entrada ample, afruitada i d’espècie. Viu i llarg.

JOC-blanc

JOC BLANC

Garnatxa blanca (50%) i macabeu (50%) amb 5 mesos amb líes i fusta.

Observació, atenció, imaginació i tria – clima, lloc, terreny, varietat, poda i rendiment -, elaborar, olorar, tastar, consensuar i definir.
.

JOC-negre

JOC NEGRE

Observació, atenció, imaginació i tria – clima, lloc, terreny, varietat, poda i rendiment -, elaborar, olorar, tastar, consensuar i definir.